, , , , , , , , ,

Uppstyrt

Jag har nu haft ett samtal med avdelningschefen, hon är bra Monica! Lyhörd och konkreta saker ska tas upp och styras upp. Hon beklagar att dem inte lyckats med att få oss att känna oss trygga i vården här.

 

Hampus är prio ett här! Han är det enda barnet inne som har en så extremt allvarlig situation, vars tillstånd är livshotande. Han ska ha det så bra och bekvämt som möjligt, det får inte ta en timme att administrera alvedon tex. Inte att förringa dem andra barnen, jag beklagar att dem får en sekunds extra obehag för Hampus skull, men dem flesta av dem är här en natt kanske 2, Hampus har en dödlig sjukdom och bor i princip här…..

 

Sonden blev satt när jag kom, jag fick sätta den när en annan sköterska var i rummet, helt ok för mig och minsta obehaget för lille herrn. Så nu går sondmaten igen.

 

Tack för din kommentar Lotte, kändes lite bra att kunna berätta för sköterskan att va bra att han har droppet då har han ju fått i sig hittills en tiondels macka idag! Hon blev tyst kan vi säga….. Ja droppet är bra som komplettering med vätska med tanke på febertoppar etc. men det är bara löjligt att säga att det ersätter hans näringsbehov mer än så!

 

Han är pigg nu, har varit så ett par timmar iallafall, så underbart att se och igen är alla så förvånade, han borde vara totalt sänkt med dem värden han har.

 

Underbara unge!

 

img_0683.jpg

 

Jag håller på att förbereda Amandas kalas, förtränger det där med att jag ska ha 8-10 st 7-åriga tjejer hemma samtidigt :-O… Men jag har kallat in hjälp :-)!

2 Kommentarer
  1. Annica
    Annica says:

    Hej Maria! Vad skönt att Monica lyssnar och förstår. Hoppas att saker och ting styrs upp också. Det är såå trist och obehagligt att personalbristen gör vården så pass sämre. Vi har varit förskonade från större fel hittills, men under sommaren har det ändock gjorts en avvikelserapport i Lex fall pga felmedicinering (de glömde väga och mäta honom så mängden cellgifter blev fel).

    Hoppas det blir bättre nu! Vi håller alla tummar för Hampus. //Annica, mamma till Lex

    Förresten, ni kan inte ha en alvedonflaska på rummet och ge själva vid behov? (Bara för att slippa ev väntan och irritation alltså).

    Svara
    • Maria
      Maria says:

      Tyvärr tolererar han inte alvedon i sonden särskilt ofta så därför har dem satt honom på intravenöst och nu regelbundet närmsta dygnen och hoppas på att han ska slippa dem värsta topparna med det…

      Vissa saker får bara inte hända (som det du beskriver med cellgifterna!).
      Vi som föräldrar måste kunna lita på personalen och känna oss trygga med vården. Jag är en jobbig, tjatig, kontrollbehovs människa här, dem bevisar igen och igen att det bästa för vår son är att jag är just det…

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *