, , , , , , , ,

Till Uppsala

Idag har vi åkt till Uppsala igen, fick väcka lilleman för att hinna komma iväg vid halv åtta.

Hampus hade en tid på ögonmottagningen kl 10.

Vi var i god tid, Jimmy och Hampus var på ögonmottagningen och Amanda och jag åkte och handlade och checkade in på Ronald McDonald hus.

img_0063.jpg

Glass i väntan på ögondoktorn!

Ögonundersökningen gick bra, ingen svullnad på synnerverna, vilket är den mest allvarliga anledningen att han ska dit, en svullnad där tyder på att trycket i hjärnan har ökat, vilket det alltså inte verkar ha gjort. Det här är anledningen att undersökningen görs i Uppsala och inte örebro, den typen av problematik är tydligen så ovanlig att dem vill ha koll på den här.

Den andra anledningen är att han efter ett ingrepp i vintras fick en skada på linsen och har börjat utveckla starr i höger öga. En ofarlig starr, men pga leukemin och cytostatikan med dess biverkningar så utvecklas den snabbt och han ser inte mycket på sitt högra öga nu. Det ska opereras, men inte än, han är för nedsatt i immunförsvar och innan stamcellstransplantationen är det inte troligt att dem riskerar en operation.

Starr är också en känd biverkan när man genomgår den typen av behandling Hampus gör. I fortsättningen har man beslutat att starren följs upp i Örebro tills vidare.

Amanda och jag tog det lugnt i solen på Ronald under tiden.

img_0054.jpg img_0055.jpg img_0056.jpg img_0058.jpg img_0052.jpg

Efter lunchen var intagen tog vi en tur till Pelle Svanslös lekpark som ligger ett stenkast från Ronald. Där passade vi på att fika och dricka kaffe.

Ungarna sprang som yra höns för att utforska alla skrymslen och vrår som finns där. Blev inte många bilder då stälet var fullt med en massa andra barn också.

img_0064.jpg

Åter till Ronald, sol och glassätning. Ungarna upptäckte vattenspridaren och var dyngsura inom en kort stund.

Nedvarvning innan middagen och nu sitter jag och barnen i lugn och ro här och tittar på varsin teknisk apparat medans Jimmy gick ut på en långpromenad.

img_0073.jpg img_0074.jpg img_0078.jpg

Snart ska jag ringa avdelningen och höra när vi ska komma in för sövning imorgon. Så otroligt skönt att få sova här hela familjen!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *