, , , , , , , ,

Isglass och nattpersonal

Det här med maten, det är jobbigt att tjata och tjata och lillen blir arg och sur och han blir ännu surare när han inte äter. Idag har vi pratat om sond, han är arg och han är ledsen, han vill INTE ha en slang i näsan. Hjärtat brister när han med tårar i ögonen tittar på mig och säger att han ska äta allt jag säger till honom.

 

Lilla hjärtat mitt, jag försöker spinna det till något positivt, att han då inte behöver tvinga sig själv varje måltid, att han kan äta bara glass hela dagarna, att han inte behöver tjatas på. Han vill inte, men han kommer behöva inom bara dagar om vi inte lyckas komma på något sätt att få i honom mer näring.

 

Frukosten som bestod av en tunn knäckemacka med lite smör och 2 spookisar, det tog över en timme och ger ca 160kalorier. Dietisten säger att han ska få i sig 1400 kalorier per dag…. Jo tjena?!?!?!?! Hur många dagar kan han överleva på spookisar?? 38 kalorier styck så om han äter 20 per dag kan det vara godkänt någon dag….

 

Diskussionen är startad med läkarna och sköterskor och dietist ska kopplas in igen. Han får inte gå ner sig för mycket eftersom vi hoppas att han ska transplanteras snart, han får inte sätta knapp eftersom han inte är uppe i några värden så är infektionsrisken alldeles för stor. Det lämnar bara ett alternativ, sond….

Vi får se vad läkarna säger, vad är smärtgränsen, när måste det göras, när ska vi gå förbi hans vilja och sätta in den?

 

Inatt har jag blivit väckt diverse gånger av nattpersonalen. Jag tycker synd om dem oerfarna sköterskor som blir satta på nattskiften med så svårt sjuka barn. Nu är ju Hampus pigg och inte så mycket att pyssla med mer än att ge antibiotika och ta prover.

 

Jag fattar inte hur man kan sätta oerfaren personal på natten? Jag fattar att dem måste ta skitskift också, och dem måste lära sig, men låt dem gå med en erfaren sköterska iallafall. Kan tänka mig själv hur läskigt det måste vara att stå som ensam ansvarig får så sjuka barn.

 

Hampus somnade inte förrän strax efter tio, fem i tolv vaknar jag av att sköterskan tänder hela rummet för att se hur hans slang ser ut och vad hon ska ha för förlängning. Vilket hon ändå inte vet och får tillkalla en kollega, känns tryggt när dem inte vet hur hans slang från nålen ska se ut. Sen kom den andra sköterskan själv kl 5 och skulle ta prover, en massa slammer och prassel, förbereda vad är det. Det är också så att jag ska tillfrågas om personnummer mest jämt. Även kl 5 på morgonen Jag frågade efter ett bas test (vilket man behöver om man ska få en blodtransfusion), vilket tydligen blev besvärligt eftersom det inte var ordinerat. Hon tog det ändå efter lite övertalning och sa att hon behöver ju inte skicka det innan läkaren sagt ok, nu säger jag inte att dem ska ta över läkarens beslut, men vem skadas av att det tas ett bastest på hennes bevåg istället för att vänta 2 timmar till.

Han hade för övrigt ett hb på 55 idag så ja det behövdes!!

 

Sänkan var förhöjd så det där att få åka hem kan jag glömma, kanske lika bra eftersom han kommer behöva trombocyter varje dag och blod säkert varannan nu.

 

Vi byts av någon gång efter lunch, Jimmy och jag, han får sova här inatt och jag hemma. Jag behöver det, Amanda behöver det och så hoppas vi komma hem allihop snart.

 

Jag kan låta trött och bitter i allt och det är jag ibland, jag förbannar både gud och universum vissa dagar. Vi kämpar vidare, varje dag, en dag i taget!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *