, , , , , , , , ,

Lilla älsklingen min!

Febertoppar var fjärde timme hela dagen. Ny alvedon halv tolv ikväll när tempen började stiga, den låg då på 38,0. Inom en timme var den trots alvedonen uppe i hela 41gr. Resultat kräkningar, nya blododlingar, tempen hade nått sin topp så han slutade frysa, alvedonen började verka och nu en halvtimme senare är den nere på säkra 39,6. Fönstret står öppet och jag baddar med blöt handduk för att sänka tempen snabbare. 

USÖ:s kommentar till sköterskan här som skulle överrapportera är att dem har inte så mycket erfaren personal så dem kan inte byta hans nål imorn gjorde mig förbannad! Ska det vara så???? Ska ett universitetssjukhus inte kunna sätta en nål i en venport på ett barn? Det är tamejsjutton skamligt!

Nu med febern inatt och den kommentaren så vet jag inte om jag vill åka dit imorn?! Är det ett skämt? Tänk om vi fått åka hem idag som planerat och han fått feber imorn, vad hade hänt då? Skitsnack att ingen kan sätta nål!

Däremot så är ju all personal och alla läkare här så mycket mer vana med den här svåra patientkategorin. 
Man behöver inte kunna allt, jag begär inte att sköterskorna i örebro ska kunna svara på alla mina frågor eller att dem ska ha full kunskap i alla hemsk och farligheter saker innebär för ett neutropent barn utan eget immunförsvar! Men att sätta en nål i en port borde väl ändå vara grundkunskap?? Annars har dem faktiskt inget på den sidan att göra!
Det farligaste för ett leukemibarm som är neutropent är infektioner, för Hampus som har AML (jag kan inte ALL lika bra), så innebär detta att hans försvar mot bakterieinfektioner är icke existerande och alla dylika infektioner är dödliga om inte rätt behandlade snabbt! Vad är första tecknet på en infektion feber, vad är ett tecken på en vad jag kallar värre sort? Febertoppar trots antibiotika!!!
Nej men jag sover väl om ett halvår eller så…..

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *