, , , , , , , , ,

Jag hatar det här!

Hur många gånger varje dag tänker jag den tanken? Många, säkert så många att det inte går att räkna!

 

Den jäkla febern har gått uppåt mer och oftare igen. Jag har propsat på nya blododlingar, ställt frågan kan den där nålskadan orsaka hudinfektion, isåfall har den ju kommit nu och inte för två dagar sedan. Sköterskan är tveksam, läkaren verkar ta mig på allvar och ordinerar mer prover inklusive för svampsepsis.

Det som håller mig hyfsat lugn är att han är pigg mellan febern fortfarande, men luckorna emellan febertopparna har inte varit många under eftermiddagen.

 

Han har varit rejält illamående och sköterskan Jon har sprungit fram och tillbaka in till oss hela eftermiddagen/kvällen. Där han tagit prover, gett antibiotika, alvedon, illamåendemedicin (som jag bad om intravenöst, vilket han fick efter en stund), antibiotika igen och alvedon igen…. Dem har beslutat om dropp under natten eftersom han knappt fått någon näring i sig idag, han har dock fått i sig rätt mycket vätska ändå…

 

Nu är han vaken lillen, tempade just och febern är på 40,3gr, inte så konstigt att han är trött och sliten. Han pratar lite med mig…

 

 

Innan jag hann skriva färdigt det här så har han vaknat till, han snackar och snackar en stund innan han försvinner in i sin datorn en stund…. Han tittar på en ny serie som heter pj masks, han vill ha svansar och armband för det har dem där, We aim to please och har pysslat ihop både svansar och armband. Att serien bara finns på engelska spelar honom mindre roll.

Han svettas och febern är på väg ner, baddas på pannan med blöt handduk, något han upptäckt att han gillar. Det hulkas och hulkas, men inget kommer upp.

 

Han har gått igenom en helvetiskt tung cytostatika kur, vi vuxna hade troligen inte överlevt den säger läkarna, eller vi vuxna hade troligen inte överlevt att komma till den kuren han nyss fått. Så det är inte konstigt att han har det tufft, det kan mycket väl vara cytostatika biverkningar som orsakar feber besvären, det kan hålla i sig upp till 14 dagar (enligt en massa googlande).

 

Ser fram emot en natt med en förlegad droppställning som låter som en, ja vad ska jag jämföra det med? Kanske en mindre moped, nä, den med tickar fram sitt motorljud…

 

Han hulkade just ynkligt, sen la han sig ner och skrattar högt åt något på datorn, underbara unge!

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *