, , , , , , ,

Nästa dag tack!

Den här dagen vill jag nog gärna glömma igen….. Eller så illa är det inte, men jag är så trött, så otroligt trött efter 2 omgångar av kaskadkräks, varav Jimmy tog den första hemma när jag inte var där, den andra tog jag på sjukhuset. 2 omgångar av molhållande och återinsättande av sond…. En liten kille som jätteledsen och sen blir nästan apatisk när han förlorar kampen och tvingas sättas ny sond på.

 

Han är ok igen nu, pratar med mig, vill att vi myser, tittar på något på datorn tillsammans etc. Själv är jag fortfarande lite skakig och trött.

 

Det misstänks clostridier som är en magbakterie vi alla har, men hos Hampus som inte har något immunförsvar så kan dem ta över och det blir inte bra för tarmen, visar sig genom dem sedvanliga magsjukesymtomen.
Jag vet inte om det är specifikt för AML och den behandlingen eller om det gäller alla typer av cytostatikabehandling, men läkarna varnar för magbesvär, han får under inga omständigheter gå med förstoppning eftersom risken att han får tarmfickor, abcesser etc är stora och förr var det många som fick ta bort delar av tarmarna och även en del som fick stomier pga det, idag finns bättre förebyggande mediciner och mer vaksamhet runt problemet.

 

Den här känslan när ungarna är magsjuka, kräks ner sig själva, och andra och rum och sängar.. bläsch, lukten sitter som kvar i näsan även efter all tvätt och spritning.

 

Nu går sondmaten extremt sakta i, extremt! Men han måste ju få behålla något, hur mycket han fått behålla av det han fått i sig tidigare under dagen vet jag inte, förhoppningsvis lite iallafall!

 

Vi har fått vara hemma några timmar ändå idag, det har varit skönt och välbehövligt, Hampus har mest vilat och sovit bort dagen på en av sina favortiplatser mammas säng….

 

img_0198.jpg img_0197.jpg img_0201.jpg img_0200.jpg

 

Några bilder innan sondstrulet…

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *