, , , , , , , , , ,

Förbannad!

Det är ju så att med pressen och sömnbristen vi lever under så sitter känslorna lite på utsidan ibland,just nu är jag duktigt förbannad!!

 

Hampus kräktes upp sonden inatt, sköterskan på förmiddagen är för stressad så hon har inte tid att sätta en ny säger hon och det finns ingen annan som har heller. BULLSHIT!!!

Hon säger att han har ju dropp, jo ett enkelt glukosdropp som räcker för korta stunder, Hampus får inte gå ner sig i vikt för mycket och behöver all näring han kan få! Vi diskuterade detta med dietisten igår att glukosdropp kanske räcker för korta perioder, men han är väldigt nedsatt och det duger inte mer än just korta perioder och som tillägg.

 

Hur kan det vara möjligt att ingen sköterska finns tillgänglig på avdelningen eller på mottagningen eller hemsjukvården för en kvart sondsättning??? Dessutom är ju biträdande avdelningschefen sjuksköterska.
Det här är lika skamligt som när dem säger att nej det finns ingen som kan sätta nål här…. SKAMLIGT!!!

 

Jag är skitförbannad och båda dem här sakerna står på listan att prata med Monika om! Detta kommer göras idag!

 

Fick jag hade jag gjort det själv, men se i örebro kan vi inte tillåta sånt….

 

Sa jag att jag är förbannad?! Det har dessutom tagit över 45 min för henne att trolla fram alvedon….. Herregud!!!

7 Kommentarer
  1. Lotte
    Lotte says:

    Problem nr 1 – logiken i resonemanget:
    Nu är jag inte barnspecialist och jag vet inget om hur det fungerar på aktuell avdelning, men rent generellt – år 2016 – borde man kunna ta för givet att man inom vården vet att 1 liter 10% glukos har samma näringsinnehåll kalorimässigt som två smörgåsar. Och då förutsätter vi alltså att den är 10%-ig. Går vi ner till 5% är det alltså 1 smörgås. Detta innebär alltså EN smörgås per liter dropp. Och då snackar vi alltså rent kaloriinnehåll i form av kolhydrater – ingen form av övriga näringsämnen. Trots min avsaknad av specialistkunskaper om sjuka barn borde ren fysiologisk logik säga att ett växande barn behöver ca 20 smörgåsar/dygn (men som sagt jag kan ha fel här…). Ett sjukt barn helst ännu mer. Alltså 10 alternativt 20 glukosdropp/dygn. Behöver jag ens kommentera – utan att gå in på fysiologiska funktioner – att det inte är rimligt?

    Problem nr 2 – sommarens följetång…:
    Personalbrist… (återigen utan att exakt veta något om aktuell avdelning). Men generellt är den här sommaren en sjukvårdsparodi över hela landet. Det finns inte tillräckligt med personal – generellt – vilket innebär att man bara hinner släcka de mest akuta bränderna. Det innebär också generellt att orutinerad personal kan ha för lite eller ingen handledning. Kompetensen går ner per automatik eftersom man måste anställa precis alla man kan hitta. Det kan teoretiskt innebära NOLL erfarenhet i en hel personalgrupp under ett arbetspass.
    Med orutinerad personal (vilket jag inte vet om det var i detta fall utan detta är ett rent hypotetiskt resonemang) som dessutom eventuellt har vissa relevanta kunskapsluckor (vilket tyvärr är alldeles för vanligt) ser vi just dessa konsekvenser.

    Och allt detta är följdkonsekvenser av politiska beslut.

    All styrka till er och lilla Hampus! <3

    Svara
  2. Lina
    Lina says:

    I egenskap av vårdpersonal, du är gnällig, ssk ger då mer sällan det lilla extra, du blir ett stresspåslag.
    Du är inte vårdpersonal, det hörs, hur du pratar om stressnivå bla…

    Beklagar det som sker med ditt barn, förstår dig.

    Svara
    • Maria
      Maria says:

      I egenskap av mamma till ett dödssjukt barn. det är vårdpersonalens jobb att ta hand om mitt barn och hantera min “gnällighet”. Är du då vårdpersonal och inte kan hantera min gnällighet och därmed skulle straffa mitt barn för det? Rart….

      Nej jag är i allmänhet inte gnällig gentemot personalen(jag är inte dum, och jag har vårderfarenhet), jag är tacksam att de tar hand om mitt barn det tror jag dem märker. Återkom när du hanterat ett barns febertoppar på 41gr ingen kan göra något, hans puls går upp 210 och hans syresättning sjunker och alla är medvetna om att det kan leda till hans död inom timmar. Ett barn som det händer var tredje/fjärde timme under en veckas tid!
      Sätt dig sen in i att jag och min man sover kanske 4 timmar per natt och har gjort så senaste 2 månaderna när läkarna förklarat att klarar han sig är det ett mirakel…. Men visst jag är ju gnällig och mitt barn förtjänar då inte det lilla extra….

      Min kritik är i allra mesta mån riktad mot ledning och politiker inte den enskilda personen, men om man orsakar mitt barn lidande igen och igen när det hade kunnat lindras då kommer jag inte vara tyst!

      Svara
    • Linda
      Linda says:

      Lina: Jag vet inte hur mycket du har läst i bloggen, men det handlar inte om att “ge det lilla extra”-
      Det handlar om att ge honom det han behöver för att överleva. Och innan du säger nåt: jag jobbar inom vården. Jag vet hur stressigt det kan vara och hur jobbigt det kan vara med anhöriga, men det får ALDRIG gå ut över vården av patienterna.

      Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *