, , , ,

Livet runt oss

Hela situationen är så bisarr. Livet runt oss fortsätter, det händer vardagliga och icke vardagliga saker runt oss hela tiden.

Vi måste äta och städa och handla och vi måste vara i stunden som är.

 

Hampus hade en bra dag igår också. Vi var tom en sväng till dagis lekparken med farmor. Älskade unge, hans dricka affär gick bra när farmor och farfar kom, vad han ska köpa för pengarna har han inte bestämt än.

Han planerar sitt kalas till lördag, Gustav, Molly och Cornelis är inbjudna, alla ska vara utklädda och det ska tittas på film. Är han pigg så blir det  mer aktivitet. Vi ska se om vi kan planera en blodtransfusion på fredag så han har bästa förutsättningar.

 

Hampus fick ett infall idag, han ville ha besök eller så ville han besöka någon. Vem det visste han inte bara någon.

Så vi tog en promenad till gammelmormor som bor sådär 500m ifrån oss. Det räckte för lillkillen. Sen skulle han ha pizza, när väl pizzan kom så viskade han tyst till bara mig att han inte ville äta den själv, han ville att vi skulle äta den.

 

Sötnöten har legat på altan i soffan och vi har läst en bok om Chima, vi hann inte klart så vi får fortsätta imorgon.

 

Imorn blir det tyvärr sjukhusvistelse…. Hampus har fått en infektion vid porten, porten måste bort…. Suck, det innebär att  han måste ha en perifer infart några dagar (en nål i armen) och sen planeras det att sätta in en CVK (central venkateter, en slang som sitter kvar så han sen slipper stick.

Jag har övertygat läkaren om att vi känner oss helt trygga med att de gör det här i örebro. Eller snarare förstår vi inte att vi skulle behöva åka till Uppsala för det. Speciellt som Hampus absolut inte vill åka någon sträcka med något fordon och han (och vi) vill spendera så lite tid på sjukhus som möjligt.

 

Han hade imorse ett blodvärde på 73 (normalt för barn är över 108) och ändå har han varit pigg idag, var får han krafterna ifrån? Han har ett trombocytvärde på 3, i Örebro storknar de nästan, i Uppsala är det  vardag, vi tar det med ro eftersom vi följer Uppsalas regim och han mår inte dåligt av det och blöder inte. Han ska få påfyllning av både blod och trombocyter imorgon och vi kommer be dem om det igen på fredag så han är så pigg han kan vara på lördag. Troligen blir det intravenös antibiotika med tanke på portinfektionen, men han verkar inte nämnbart påverkad av det så jag har svårt att tro att han har några bakterier i blodet. CRP idag var “bara” på 60.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *