,

Försäkringskassan, nu räcker det!

När man har ett allvarligt sjukt barn så har man rätt till något som heter vårdbidrag, detta kan man ansöka om om sjukdomen förväntas vara i ett år, man kan få det beviljat på halvårsbasis.

 

När Hampus först blev sjuk så var det efter sommaren, terminer och arbeten var i full gång, vi hade inte en tillstymmelse till problem med försäkringskassan och vi fick vårdbidraget ett halvår. Det gick ut 22/5 2016.

Hampus återinsjuknade 30/5, vi var då tyvärr tvungna att börja om med ansökningen.

 

Sagt och gjort, jag skickade in ansökan 22/6, försäkringskassan har då enligt sig själva 90 dagars handläggning.

Hampus dog innan dessa 90 dagar hade gått.

 

Den 22/6 registrerades min ansökan för vårdbidrag. Vi har sedan dess spenderat i snitt 28 dagar per månad på sjukhus.

12/9 började jag ringa försäkringskassan för att få kontakt, upprepade gånger fick jag svaret att dem har 2 arbetsdagar på sig att återkoppla till mig. Jag har sedan flertalet gånger ringt för att få kontakt.

Första gången jag ringde sa jag att mitt barn är nu palliativ, jag vill att det står i uppgifterna och att någon kontaktar mig, jag bemöttes med -Vad är palliativ?

När jag för tredje eller fjärde gången ringde var jag tvungen att berätta att min son har dött, detta för att jag vill att den som kontaktar mig ska kunna veta vad som gäller regelmässigt och kunna svara och bemöta mig som sig bär, jag lovades kontakt, INGEN hör av sig. Jag ringde igen och fick åter löfte att någon ska höra av sig.

INGEN har hört av sig. Kan dem inte möta sina egna ord att dem har 2 dagar på sig att återkoppla så ska dem inte säga det heller!

 

Mitt i alla sorg och alla papper som ska göras, ja en femåring behöver en bouppteckning och det ska skickas in till försäkringar och det ska skickas in sjukskrivningar och ansökan om sorgepeng, så ska vi behöva slåss för att någon ska kontakta oss i det här ärendet.

 

Jag förväntar mig professionalism från myndigheter, jag önskar inte att någon kontaktar mig med stackars dig mentalitet, hade försäkringskassan varit ett privat företag så hade deras oförmåga att återkoppla till mig förkastats!

 

Så försäkringskassan, jag är irriterad och ja jag kommer ringa imorn bitti igen och åter sitta i den minst 20 min långa kön för att åter få besked att någon kontaktar mig inom 2 dagar….

3 Kommentarer
  1. Karolin, Isabells mamma
    Karolin, Isabells mamma says:

    Under all kritik. Om man är anhörig eller sjuk själv ska man inte behöva slåss med myndigheter. De borde vara vana, det borde ske med automatik

    Svara
  2. Monika
    Monika says:

    Så fel …förstår mig inte på försäkringskassans sätt att hantera detta…fy fy ..hoppas ni har styrka att åter fortsätta att få rätt i o kämpa .Sänder kram

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *